Ciasta

MARCINEK

Marcinek to specjał województwa podlaskiego, a przede wszystkim miasta Hajnówka. Ciasto składa się z cieniutkich placów z ciasta kruchego (ok. 20  szt.) wypiekanych na specjalnych blachach. Placki przekładane a są śmietaną ubitą z cukrem i zakwaszone sokiem z cytryny. Dekorowany na różne okazje. Waga 1,5 kg – 2kg

Pijus

To tort czekoladowy nasączony alkoholem. Ciasto z 80 placków biszkoptowych, pieczonych oddzielnie, nasączony alkoholem z dodatkiem rumu, przełożony kremem czekoladowym z dekoracją w zależności od okazji (bez masy cukrowej i marcepanowej). Waga1,5- 2,5

Tort owocowy

Jest to ciasto składające się z 4 waniliowych lub czekoladowych placków biszkoptowych, nasączonych syropami owocowymi, przełożony bita śmietaną z czekoladą (biała lub gorzka). Udekorowany owocami sezonowymi lub kwiatami jadalnymi i glazurą z galaretki (bez masy cukrowej i marcepanowej). Waga 2,5 – 3 kg

Skontaktuj się z nami!