Sery

SER DOJRZEWAJĄCY Z:

– kozieradką – o smaku delikatnie orzechowym.

– orzechem włoskim – z kawałkami naturalnych orzechów

– pestką dyni

– skórką pomarańczy i kolendry – oryginalne  połączenie na podstawie receptury z XVI wieku

– czarnuszką

– czarnym pieprzem – ser o wyraźnym smaku, pieprz nadaje pikantności i wyrazistości

– rozmarynem i zielonym pieprzem

– bruschettą – ser z mieszanką pomidora, czosnku i bazylii

– ziołami – mieszanką różnych ziół

– przyprawą węgierską – o wyraźnym smaku z dodatkiem przypraw charakterystycznych dla kraju nad Dunajem: papryki, pomidora, czosnku, chili i majeranku

– typu Morbier – ser z charakterystyczną czarną kreską z popiołu spożywczego

– Kornik Białowieski – ser bez dodatków, z niewielkimi dziurami

– Imperial Monster – ser moczony w ciemnym piwie własnej produkcji

SER WĘDZONY

Wędzony w przydomowej wędzarni drzewem bukowo-olchowym.

– bez dodatków- o delikatnym smaku, nie przesolony

– z dodatkiem: czarnuszki, bruschetty, kolorowego czosnku, pomidora i czarnuszki, żurawiny

PLEŚNIOWY

Ser z przerostem niebieskiej pleśni, dojrzewający, miąższ delikatny, kremowy.

Ser DŁUGO DOJRZEWAJĄCY 12 mies. i dłużej

Ser twardy, nadający się do tarcia, okres dojrzewania 1-1,5 roku, świetny do sałatek i piwa, o subtelnym smaku

SERY ŚWIEŻE

– typu Halloumi – ser parzony, posypany miętą, o ciekawym „rześkim” smaku, przeznaczony do smażenia i grillowania, ale również świetnie sprawdza się jako dodatek do sałatek

– świeży z dodatkami lub bez dodatków – dodatki do wyboru: czarnuszka, czosnek niedźwiedzi, oliwka zielona lub czarna, kolorowy czosnek, przyprawa węgierska, bruschetta, pomidor z czarnuszką, kozieradka

-rozmaryn i oliwka, wiśnia, żurawina, pomarańcza z kolendrą

– niebieski – lawendowy

– zielony – bazylia

KORNICZKI SEROWE

Ser świeży w kształcie małych koreczków zatopionych w marynacie z oleju z ziołami do wyboru: z czosnkiem niedźwiedzim, bruschettą, czarnuszką i pomidorem, czubrycą  oraz przyprawą pikantną (chilli, oregano pomidor)

– bez dodatków- o delikatnym smaku, nie przesolony

– z dodatkiem: czarnuszki, bruschetty, kolorowego czosnku, pomidora i czarnuszki, żurawiny

Carskie czerwońce

Ser kozi lub krowi w winie, okrągły, przewiązany dekoracyjnie żubrówką,

Skontaktuj się z nami!